od Beka223 » čtv úno 23, 2023 11:03 pm
Dobrý den,
V dubnu 2022 mi byla diagnostikována Algoneurodystrofie levé ruky. Příznaky: Bolest při pohybu i v klidu, ztuhlosti kloubů, pálení, pocení končetiny, mravenčení v prstech vč. změny barvy kůže poději i lámání nehtů). Následovaly tři měsíce rehabilitací.
Pohyb ruky se každým měsícem zlepšuje ale bolest i po 10 měsících přetrvává. V ambulanci mi předepsali opiátové náplasti, které jako jediné pomáhají. Bolest je nejhorší v místě vzniku. Nemohu tam mít skřípnutý nerv? Dle EMG, magnetické rezonance, ultrazvuku vše v pořádku.
Ráda bych zkusila obstřiky, příp. blokádu ggl. stellatum. Četla jsem, že tím postižená část dostane více času regenerovat, proto je účinná i při léčbě Algoneurodystrofie. Jaký je Váš názor?
Od jiného lékaře mi bylo doporučeno odstranění bolesti z hlavy přes psychosomatiku. Myslíte, že je psychosomatika jediný způsob jak se po takto dlouhé době uzdravit? Dle jeho názoru jiná cesta k vyléčení není a nemoc se bude jen prohlubovat. Pevně věřím, že jiné možnosti léčby jsou a chce to jen trpělivost popř. rehabilitace nebo jiné procedury.
K operaci se údajně přistupuje až ve fázi, kdy bude ruka v opravdu špatném stavu. Nerada bych takto dopadla, proto Vás prosím o radu jak postupovat a co pro vyléčení mohu ještě udělat.
Děkuji za Vaši odpověď