Zobrazit téma - Přední stehenní sval

Přední stehenní sval

Přední stehenní sval

Příspěvekod Pipex » pon zář 10, 2018 7:30 am

Dobrý den, mám opakované problémy s předním stehenním svalem, je mi 25 let a hraji aktivně fotbal od 7 let, poslední 3 roky mi opakovaně praská sval v přední části stehna. Byl jsem s tím klasický na emergency, kde mi většinou řekli klid a ledová popřípadě mazat, před rokem co se mi to stalo asi po 3 jsem se objednal ke sportovnímu lékaři, který mi konečně po 3 letech alespoň trochu poradil a udělal nějaké pořádné vyšetření. Na sono zjistil, že mám sval zhruba z 60 procent pretrzeny, doporučil aminokyseliny (bcaa), protahování lepší, posilování zadního stehenního svalu. Nyní po roce znova, na stejném místě při kopnuti do balónu takové přeskočeni ve svalu, večer se mi opět udělala boule a opět to samý. Prosím o radu, co dělám špatně, popřípadě co by mi mohlo chybět. Už si nevím rady. Děkuji za odpověď
Pipex
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon zář 10, 2018 7:20 am

Re: Přední stehenní sval

Příspěvekod Jaroslav Pilný » pon zář 10, 2018 12:10 pm

Dobrý den,
pokud dojde k natržení svalu, vždy se hojí jizvou, která je "méněcennou tkání" a při násilí může opět prasknout. Nejprve je třeba nechat sval zahojit. Tj. nezatěžovat jej alespoň ještě týden po tom, co přestane úplně bolest! Pi tom se dá izometricky posilovat sval, aby neochabl. Následně je třeba postupně začít protahovat a postupně zatěžovat. To je jediná cesta k návratu do zátěže. Ale tělo to nemusí akceptovat. I supervrcholový fotbalisti museli kvůli podobnému zranění ukončit sportovní karieru.


S úctou Jaroslav Pilný
Uživatelský avatar
Jaroslav Pilný
 
Příspěvky: 1938
Registrován: sob zář 17, 2011 10:11 am

Re: Přední stehenní sval

Příspěvekod Pipex » pon zář 10, 2018 12:57 pm

Děkuji za odpověď
Myslím, že jsem do toho šel vždy moc rychle, 2 tréninky a rovnou zápas, ale je zajímavé, zesemi to obnoví třeba až po roce.
Mám ještě otázku. Sportovní lékař mi dal možnost 3 injekce, nepamatuji si přesný název ale měla by to být nejspis nějaká výplň.Jedna stojí tuším 5 000,-Kč.Máte s tím nějaké zkušenosti? Mám doma ještě takové náplasti na stehna, břicho atd. Je to na baterky a dává to lehké elektrické šoky, myslíte že by to mohlo na tento tip zranění pomoci, masáže a tejpy před zápasem mi, jak je vidět moc nepomohly.
Pipex
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon zář 10, 2018 7:20 am

Re: Přední stehenní sval

Příspěvekod Jaroslav Pilný » pon zář 10, 2018 1:41 pm

Dobrý den,
myslím, že jste si odpověděl sám, jak na injekce, tak na "šoky". Proč ty zázračné léky neměl např. Rosický....

S úctou Jaroslav Pilný
Uživatelský avatar
Jaroslav Pilný
 
Příspěvky: 1938
Registrován: sob zář 17, 2011 10:11 am


Zpět na Ortopedická poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: uhovopiqri a 110 návštevníků

cron
 

Novinky

16.05.2020

Od 18.5.2020 otevírá garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. ve spolupráci s MUDr. Petrem Maluškem odbornou ambulanci pro ortopedii a traumatologii pohybového aparátu. Do ambulance na poliklinice ve Žďáru nad Sázavou, Studentská 1699/7 se můžete objednat na tel. 564 407 580 v čase provozu ambulance. Ambulantní hodiny: MUDr. Petr Malušek v pondělí od 7 do 15 hod. a doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. v úterý 15-19 hod.

03.01.2019

Vážení návštěvníci webových stránek www.ortopedie-traumatologie.cz, vzhledem k velkému pracovnímu vytížení se garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. rozhodl ukončit činnost diskusního fóra na těchto stránkách. S dalšími dotazy se proto obracejte na své ošetřující v daném oboru a praktické lékaře.

14.09.2018

Garantovi těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. vyšla začátkem měsíce září další kniha pod názvem ÚRAZY VE SPORTU a jak jim předcházet. Autor se svými spolupracovníky připravily publikaci, kde široké veřejnosti, sportovcům, jejich trenérům představují nejčastější úrazy a přetížení vzniklé při sportu. Představují základní postupy ošeření na sportovišti, principy lékařského ošetření a doby léčení. Práce se věnuje také rehabilitaci po úrazech a operacích. Samostatnou části jsou kapitoly věnované tejpingu.

31.01.2018

Garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. se ve dnech 10.2.-26.2.2018 se zúčastní jako člen lékařského zajištění sportovců ZOH 2018 v Jižní Koreji.

30.10.2017

Garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. zvítězil v konkurzu na docenta Ústavu anatomie Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Toto mu umožní kromě operování v Nemocnici Nové Město na Moravě ještě navíc předávat své zkušenosti studentům medicíny v přednáškách z klinické anatomie.

Syndikovat obsah
 
 

Naši partneři

(c) 2011 Ortopedie-traumatologie.cz. Články/fotografie není možné přejímat bez písemného souhlasu majitele serveru.