Zobrazit téma - Zánět šlach na noze?

Zánět šlach na noze?

Zánět šlach na noze?

Příspěvekod Aneta » úte pro 18, 2018 4:01 pm

Dobrý den, mám již měsíc výrazné problémy s „kotníky“. Denně jsem chodila poslední dva roky až 13Km ( v obyč. Polobotkách). Kotníky jsou bez otoku, bez změny barvy, ale mám silné bolesti při chůzi i v klidu a hlavně se to zhoršuje po jakékoli chůzi. Před měsícem jsem ještě došla nakoupit, nyní se pohybuji pouze po bytě s berlemi. Na jedné noze se mi špatně hýbe prsty a velmi to bolí. Může se jednat o zánět šlach bez otoku? Jak by se dal zánět šlach bez otoku prokázat? Bylo by vysoké CRP? Ortoped mi nechal pouze udělat RTG, neposlal mě ani na krev a tvrdí, že mi nic není. Předem moc děkuji za odpověď.
Aneta
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 18, 2018 3:57 pm

Re: Zánět šlach na noze?

Příspěvekod Jaroslav Pilný » úte pro 18, 2018 5:21 pm

Dobrý den,
kotník je pro mě příliš široký, protože se pod ním běžně myslí více lokalizací. Pokud jde o zánět šlach, v rozborech krve se většinou nenajdou žádné změny.


S úctou Jaroslav Pilný
Uživatelský avatar
Jaroslav Pilný
 
Příspěvky: 1938
Registrován: sob zář 17, 2011 10:11 am

Re: Zánět šlach na noze?

Příspěvekod Aneta » stř pro 19, 2018 8:24 am

Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Bolí mě jakoby pod kotníky a na nártu. Jsou to docela silné bolesti jak při chůzi s berlemi, tak v klidu. Když jdu větší trasu, např. k lékaři, tak to pak bolí více. Když dám nohy do zvýšené polohy, tak je bolest chvíli nepatrně menší. Byla jsem na UZ u specialisty na rehabilitace a ten mi řekl, že na UZ je vidět trochu tekutina, která v "kotníku" ( spíše vedle kloubu) nemá být. Když jsem zprávu ukázala ortopedovi, řekl, že to napsal jen tak a vůbec tu zprávu nebere v potaz a dále tvrdí, že mi nic není. Nevím tedy jak prokázat, že mi opravdu něco je. Potřebovala bych chodit do práce, ale takto tam ani nedojdu, protože jakákoliv chůze i s berlemi to ještě zhoršuje. Nemáme v rodině žádné autoimunitní onemocnění, proto předpokládám, že ty problémy musely vzniknout tím nadměrným zatěžováním.
Aneta
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 18, 2018 3:57 pm

Re: Zánět šlach na noze?

Příspěvekod Aneta » pát pro 28, 2018 1:00 pm

Dobrý den, k výše uvedenému ještě doplňuji, že na jedné noze mám nyní velmi mírný otok ( vidět pouze v porovnání s druhou nohou). Celkově se stále obtíže zhoršují i když se pohybuji méně a méně ( prakticky pouze po bytě s berlemi a k lékaři). Chápu, že po internetu se těžko určí diagnóza, ale mohl by to být zánět šlach? Prosím o radu jakou by jste případně nyní doporučoval léčbu. Bylo by vhodné nohy nyní fixovat? Mohl by jste prosím doporučit lékaře v Praze na kterého bych se mohla obrátit? Všude jsou čekací doby více než měsíc. Nedostane se mi takto ten problém do chronické fáze? Pokud se jedná o zánět šlach jaká je nyní šance na úplné vyléčení?
Aneta
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 18, 2018 3:57 pm

Re: Zánět šlach na noze?

Příspěvekod Aneta » sob led 05, 2019 10:40 am

Dobrý den, ještě jedno doplnění. Navštívila jsem ještě jednoho ortopeda s tím, že mi noha natéká. Ošetřil mě, pouze z důvodu akutního problému s tím, že má příliš mnoho pacientů. Řekl, že to možná bude zánět šlach, ale že se to uzdraví samo. Napsal mi lék Aulin. Ve zprávě mám difúzní otok, lehce oteklé AŠ bilat s citlivostí, palp. bolest v obl. tarzu. Doporučil i FT. Problém je, že ono se to za poslední měsíc a půl prostě pouze zhoršuje. Po čtrnácti dnech naprostého klidu se obtíže mírně zlepší, zlepší se i pohyblivost prstů, ale stačí pár kroků k lékaři a je to zpět. Chodit do práce se s tím podle mne nedá, protože to bolí při každém kroku a hlavně se to jakoukoliv chůzí zhoršuje a zhoršují se pak i klidové bolesti. Pozn. berle používám z důvodu, že se snažím zatěžovat pouze zdravější nohu, ale tím se mi ale ta zdravější noha dostává do stejného stavu jako je ta druhá. Výsledky krve jsou v pořádku. Prosím o doporučení lékaře v Praze. Můj ortoped s tímto problémem asi nemá žádné zkušenosti. Předem moc děkuji za odpověď.
Aneta
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 18, 2018 3:57 pm


Zpět na Ortopedická poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 94 návštevníků

cron
 

Novinky

16.05.2020

Od 18.5.2020 otevírá garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. ve spolupráci s MUDr. Petrem Maluškem odbornou ambulanci pro ortopedii a traumatologii pohybového aparátu. Do ambulance na poliklinice ve Žďáru nad Sázavou, Studentská 1699/7 se můžete objednat na tel. 564 407 580 v čase provozu ambulance. Ambulantní hodiny: MUDr. Petr Malušek v pondělí od 7 do 15 hod. a doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. v úterý 15-19 hod.

03.01.2019

Vážení návštěvníci webových stránek www.ortopedie-traumatologie.cz, vzhledem k velkému pracovnímu vytížení se garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. rozhodl ukončit činnost diskusního fóra na těchto stránkách. S dalšími dotazy se proto obracejte na své ošetřující v daném oboru a praktické lékaře.

14.09.2018

Garantovi těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. vyšla začátkem měsíce září další kniha pod názvem ÚRAZY VE SPORTU a jak jim předcházet. Autor se svými spolupracovníky připravily publikaci, kde široké veřejnosti, sportovcům, jejich trenérům představují nejčastější úrazy a přetížení vzniklé při sportu. Představují základní postupy ošeření na sportovišti, principy lékařského ošetření a doby léčení. Práce se věnuje také rehabilitaci po úrazech a operacích. Samostatnou části jsou kapitoly věnované tejpingu.

31.01.2018

Garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. se ve dnech 10.2.-26.2.2018 se zúčastní jako člen lékařského zajištění sportovců ZOH 2018 v Jižní Koreji.

30.10.2017

Garant těchto stránek doc. MUDr. Jaroslav Pilný, Ph.D. zvítězil v konkurzu na docenta Ústavu anatomie Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Toto mu umožní kromě operování v Nemocnici Nové Město na Moravě ještě navíc předávat své zkušenosti studentům medicíny v přednáškách z klinické anatomie.

Syndikovat obsah
 
 

Naši partneři

(c) 2011 Ortopedie-traumatologie.cz. Články/fotografie není možné přejímat bez písemného souhlasu majitele serveru.