od Andrej » ned led 01, 2023 6:41 pm
Dobrý den,
V pravém koleni mám zjištěnou dysplazii čéšky typu II/III, se kterou jsem již mnohokrát byla na rehabilitacích, avšak výsledky nikdy nebyly zrovna úspěšné. Bolest je většinou snesitelná, ale mívám období, kdy je bolest znatelně horší, jako například tento týden, kdy je problémem bezbolestně vůbec sedět či ležet, a obzvláště potom vstávat. Být neustále v bolestech zrovna ideální není, a proto se snažím najít jakoukoliv možnost, kterou bych si mohla pomoct. Doktor řekl, že jediné co mi může doporučit co by mi mohlo dlouhodobě pomoct je operace, ale nevím jestli to je zrovna ideální řešení vzhledem k tomu že mi je pouze 19 let a bojím se možných negativních následků, které by mohla operace nést.
Na co bych se měla doktora ohledně operace zeptat, než se rozhodnu jestli s ní procházet mám nebo ne? A co bych měla ve svém rozhodnutí brát v úvahu? Je možné že kvůli tomu, že bych operací prošla v tak nízkém věku by později následovaly operace další?
Omlouvám se za množství otázek, ale operace je samozřejmě důležitých rozhodnutím a chci se ujistit, že bude tím správným.